joi, 15 martie 2012

Cele mai bune oua sunt cele de prepelita

Ouale de prepelita     si-au dovedit actiunea benefica in      peste 30 afectiuni ale organismului. Efectele pozitive sunt date  de: calitatea superioara a proteinei din ou; lipsa colesterolului (este singurul ou dietetic) ; concentratia foarte mare de vitamine si minerale comparativ cu volumul oului .
Fata de oul de gaina , cel de prepelita contine de 6 ori mai multa vitamina B1, de 15 ori mai multa vitamina B2, completate si de alte vitamine cum ar fi: A, D3, E.  De asemenea, contine de 5 ori mai mult fier si microelemente ca potasiu, calciu, zinc, sulf.  Valoarea nutritiva la 100 g produs este : 678 kj, proteine 11,6%, grasimi 14%, glucide 0,5%, minerale 0,9%.




Nu este un mit, este chiar adevarat. Ouale de prepelita sunt intr-adevar primele pe lista de recomandari pentru persoanele care vor sa duca o viata sanatoasa. Stim cu totii ca ouale de gaina, oricat de bune ar fi, contin colesterol si pot deveni periculoase. Oul de prepelita in schimb nu numai ca nu contine colesterol, insa asigura si o energie mult mai mare.
Cu aceste proprietati ouale de prepelita pot ajuta la recuperarea dupa o perioada de stres sau de epuizare fizica, pentru ingrijirea tenului si a parului (prevenind caderea acestuia). De asemenea, medicii naturalisti recomanda aceste oua si pentru cei care sufera de boli respiratorii, digestive, hepatice, circulatori, de rinichi sau ale sistemului nervos. Sunt indicate si persoanelor care au un metabolism dereglat.
Ouale se consuma crude, de preferat dimineata. Este de preferat sa fiti foarte atenti la termenul de valabilitate. Puteti adauga o lingurita de miere la acestea pentru a face gustul mai placut si pentru a va asigura un surplus de energie. Se pot consuma pana la 3 oua pe zi, ceea ce v-ar putea asigura necesarul de energie pana dupa-amiaza, simtindu-va satuli doar cu consumul acestora. Astfel scade riscul de a manca peste masura. Ceea ce este interesant, este ca nu exista contraindicatii, fiind recomandat tuturor indiferent de afectiunile de care sufera.
Sa nu va fie teama de faptul ca acestea va vor priva de vitamine sau minerale, in conditiile in care preferati sa nu mai consumati nimic altceva pe o perioada mai lunga de timp in cursul unei zile. Un ou de prepelita contine de 5 ori mai multa vitamina B2 decat un ou de gaina. De asemenea acelasi raport este valabil si in cazul fosforului. In cazul vitaminei B1, acesta are de 6 ori mai multa decat oul de gaina, si de 7 ori mai mult fier si potasiu. Totodata contine vitamina A si vitamina E.
Pentru a te bucura de toate efectele benefice ale acestui aliment, este bine sa renunti la alcool. Acesta poate reduce efectele terapeutice, stresul fiind mai greu de indepartat

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu