Avem plăcerea să vă oferim produse de calitate şi întotdeauna proaspete, provenite din microferma noastră din Ciorogarla (Ilfov)
Ne adresăm tuturor celor care doresc să mănânce sănătos! Într-o alimentaţie îngrijită, ouăle de prepeliţă înlocuiesc cu succes ouăle de găină şi se prepară la fel.
Ouăle de prepeliţă sunt renumite pentru beneficiile lor. Sunt considerate adevărate “laboratoare chimice” de vitamine şi minerale, conţinutul diferind surprinzător de mult faţă de ouăle de găină. Deşi este cam de 5 ori mai mic decât un ou de găină (oul de prepeliţă cântărind în medie circa 12 g), un ou de prepeliţă conţine de 6 ori mai multă vitamina B1 decât un ou de găină, de 15 ori mai multă vitamina B2, de 5 ori mai mult fosfor, de 7,5 - 8 ori mai mult fier, de 7,5 ori mai multe microelemente (potasiu, zinc, calciu, sulf, magneziu, sodiu), şi cantităţi vitaminice superioare (vitaminele A, complex B, D3, E, C). Este considerat singurul ou dietetic.
Oul de prepeliţă este produsul de origine animală cu cel mai echilibrat conţinut proteic, vitamino - mineral şi enzimatic capabil să regleze toate aceste carenţe, readucând în parametri normali orice organism uman.
Carnea de prepeliţă este una dintre cele mai fine şi apreciate in gastronomie, conţinutul scăzut în grăsimi şi colesterol caracteristic făcând din aceasta o alternativă dietetică şi curativă pentru cei suferinzi (obezitate, colesterol mărit, diabet, regim alimentar de curăţare).
Tulburări digestive 120 buc
Ulcer 120 buc
Hipertensiune arterială 120 buc
Diabet 240 buc
TBC 240 buc
Astm bronsic 240 buc
Ateroscleroza 240 buc
Scleroza coronariană 240 buc
Migrene 240 buc
Anemie 240 buc
Stare de nervi 240 buc
Colesterol 240 buc
Boli de ficat 240 buc
Boli de rinichi 240 buc
Revitalizarea organismului 240 buc
Impotenta sexuală 240 buc
Ingrijirea tenului 240 buc
CURE CU OUA DE PREPELITA
COMPOZIŢIA CHIMICĂ A OUĂLOR DE PREPELIŢĂ*)
Ca aliment, ouăle în general reprezintă pentru om o sursă puţin energetică, de proteine perfect echilibrate şi grăsimi uşor digerabile precum şi de fosfor şi vitamine. Oul de prepeliţă conţine 13.1 % proteină şi 11 % grăsimi, din care 3.6 % grăsimi saturate, 4.3 % grăsimi mononesaturate şi 1.3 % grăsimi polinesaturate. Prezintă totodată şi un conţinut ridicat de acizi graşi Omega-6 (940 mg) şi Omega-3 (44 mg). Nivelul de colesterol este de doar 12.1 – 17.8 mg/g gălbenuş.
Din punctul de vedere al compoziţiei chimice, oul de prepeliţă este superior oului de găină, însă se aseamănă mult cu oul de raţă, în anumite vitamine şi minerale oul de raţă fiind superior celui de prepeliţă (vitamina A, vitamina E, acid folic, fier, magneziu, potasiu, seleniu). Referitor la conţinutul în colesterol, ouăle de găină şi ouăle de raţă conţin de aproape 8 ori mai mult colesterol comparativ cu cele de prepeliţă.
Din punctul de vedere al compoziţiei chimice, oul de prepeliţă este superior oului de găină, însă se aseamănă mult cu oul de raţă, în anumite vitamine şi minerale oul de raţă fiind superior celui de prepeliţă (vitamina A, vitamina E, acid folic, fier, magneziu, potasiu, seleniu). Referitor la conţinutul în colesterol, ouăle de găină şi ouăle de raţă conţin de aproape 8 ori mai mult colesterol comparativ cu cele de prepeliţă.
ŞTIAŢI CĂ :
Ouăle de prepeliţă prezintă o cantitate foarte mare de vitamina A (543 UI/100 g ouă), o cantitate ridicată de riboflavină (0.8 mg/ 100 g), de vitamina B12 (1.6 mg/100 g,), de acid pantotenic (1.8 mg/100 g) şi acid folic (66 mcg/100 g). Alte vitamine conţinute de oul de prepeliţă sunt colina (263 mg/100 g ouă), vitamina K (0.3 mg/100 g), tiamina (0.1 mcg/100 g produs), vitamina B6 (0.2 mg/100 g), vitamina E (1.1 mg/100 g) şi niacina (0.2 mg/100 g) (tabelul 5).
Dintre minerale, oul de prepeliţă conţine o cantitate foarte ridicată de seleniu (32 mcg/100 g ouă), şi o cantitate ridicată de fosfor (226 mg/100 g) şi de fier (3.6 mg/100 g). De asemenea, conţine în proporţii destul de ridicate zinc (1.5 mg/100 g ouă), sodiu (141 mg) şi calciu (64 mg). Oul acestei specii mai conţine şi potasiu (132 mg/100 g ouă), cupru (0.1 mg) şi mangan (0.1 mg).
Comparativ cu oul de găină, oul de prepeliţă conţine cu 10.12 % mai multă vitamina A, cu 35 % mai multă vitamina D, cu 12.7 % vitamina E, cu 40 % mai multă vitamina B2 (riboflavina), cu 27.3 % mai multă vitamina B9 (acid folic), cu 18.7 % mai multă vitamina B12, cu 20 % mai multă vitamina B3 (niacină), cu 30 % vitamina B6, cu 22.2 % mai mult acid pantotenic şi cu cca 3.8 % mai multă colină.
De asemenea, oul de prepeliţă este mai bogat cu 18.8 % în calciu, cu 50 % în fier, cu 7.7 % în magneziu, cu 19.5 % în fosfor şi cu 27 % în zinc comparativ cu oul de găină.
Dintre minerale, oul de prepeliţă conţine o cantitate foarte ridicată de seleniu (32 mcg/100 g ouă), şi o cantitate ridicată de fosfor (226 mg/100 g) şi de fier (3.6 mg/100 g). De asemenea, conţine în proporţii destul de ridicate zinc (1.5 mg/100 g ouă), sodiu (141 mg) şi calciu (64 mg). Oul acestei specii mai conţine şi potasiu (132 mg/100 g ouă), cupru (0.1 mg) şi mangan (0.1 mg).
Comparativ cu oul de găină, oul de prepeliţă conţine cu 10.12 % mai multă vitamina A, cu 35 % mai multă vitamina D, cu 12.7 % vitamina E, cu 40 % mai multă vitamina B2 (riboflavina), cu 27.3 % mai multă vitamina B9 (acid folic), cu 18.7 % mai multă vitamina B12, cu 20 % mai multă vitamina B3 (niacină), cu 30 % vitamina B6, cu 22.2 % mai mult acid pantotenic şi cu cca 3.8 % mai multă colină.
De asemenea, oul de prepeliţă este mai bogat cu 18.8 % în calciu, cu 50 % în fier, cu 7.7 % în magneziu, cu 19.5 % în fosfor şi cu 27 % în zinc comparativ cu oul de găină.
REŢINEŢI !
Ouăle de prepeliţă se caracterizează printr-o o concentraţie ridicată de acizi graşi mononesaturaţi. pH-ul este neutru, în timp ce pH-ul ouălor de găină şi de raţă este mai acid. Sunt foarte bogate în vitamina A, bogate în riboflavină, vitamina B12, acid pantotenic şi acid folic. Dintre minerale, oul acestei specii conţine o cantitate foarte ridicată de seleniu, şi o cantitate ridicată de fosfor şi de fier. De asemenea, are în proporţii destul de ridicate zinc, sodiu şi calciu. Din punct de vedere nutritiv, oul de prepeliţă este superior oului de găină (valoare calorică, proteică), însă se aseamănă foarte mult cu oul de raţă, care este totuşi mai bogat în anumite vitamine (vitamina A, vitamina E, acid folic) şi minerale (fier, magneziu, potasiu, seleniu). Nivelul de colesterol cel mai mare îl are oul de găină, asemănător cu al oului de raţă, în timp ce oul de prepeliţă conţine de aproape 8 ori mai puţin colesterol.
*) SURSA :
- Ioniţă Lucian şi col. “Studiu bibliografic privind calitatea ouălor de prepeliţă comparativ cu ouăle de găină şi de raţă, A 39-a Sesiune Internaţională de Comunicări Ştiinţifiice a Facultăţii de Zootehnie din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti, Bucureşti, Noiembrie, 2010. (www.zootehnie.ro/fisiere/file/Lucrari%20Zootehnie%202010%20R.pdf)
- Condé Nast Publications, Nutritiondata ; USDA National Nutrient Database for Standard Reference, 2005. (www.nutritiondata.com /egg quail)
*) SURSA :
- Ioniţă Lucian şi col. “Studiu bibliografic privind calitatea ouălor de prepeliţă comparativ cu ouăle de găină şi de raţă, A 39-a Sesiune Internaţională de Comunicări Ştiinţifiice a Facultăţii de Zootehnie din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti, Bucureşti, Noiembrie, 2010. (www.zootehnie.ro/fisiere/file/Lucrari%20Zootehnie%202010%20R.pdf)
- Condé Nast Publications, Nutritiondata ; USDA National Nutrient Database for Standard Reference, 2005. (www.nutritiondata.com /egg quail)
ACŢIUNI TERAPEUTICE
- Normalizează activitatea inimii;
- Vindecă bolile de rinichi şi de ficat;
- Ajută digestia, reglează secreţia acizilor din stomac, vindecă spectaculos ulcerul;
- Întăreşte memoria;
- Stimulează creşterea şi dezvoltarea organismului la copii;
- Sporeşte rezistenţa adulţilor constrânşi să urmeze un regim alimentar.
CURA CU OUĂ DE PREPELIŢĂ
Pentru a-şi manifesta efectele terapeutice, sunt recomandate mai multe tipuri de cure cu ouă de prepeliţă, în funcţie de vârstă şi de recomandările medicale.
Cura cu ouă de prepeliţă este diferită în funcţie de vârstă, astfel :
Cura cu ouă de prepeliţă este diferită în funcţie de vârstă, astfel :
- Cura de 60 de ouă în 30 de zile pentru copii între 1 şi 3 ani, caz în care se administrează câte 2 ouă zilnic ;
- Cura de 60 de ouă în 20 de zile pentru copii între 4 şi 7 ani, caz în care se iau câte 3 ouă zilnic ;
- Cura de 90 de ouă în 30 de zile pentru copii între 8 şi 10 ani, caz în care se iau tot câte 3 ouă zilnic ;
- Cura de 120 de ouă în 32 de zile pentru copii/adolescenţi între 11 şi 15 ani, caz în care ouăle se administrează astfel : în primele 4 zile se iau câte 3 ouă zilnic, apoi începând cu ziua 5 şi până în ziua 30 se iau câte 4 ouă zilnic, în ziua 31 se iau 3 ouă, pentru ca în ziua 32 să se ia 1 ou ;
- Cura de 120 de ouă în 26 de zile pentru adolescenţi între 16 şi 18 ani şi adulţi, caz în care ouăle se administrează astfel : în primele două zile se iau câte 3 ouă pe zi, a treia zi se iau 4 ouă, începând cu ziua 4 şi până în ziua 24 se iau câte 5 ouă zilnic, iar în ziua 25 se iau 3 ouă, pentru ca în ziua 26 să se ia 2 ouă ;
- Cura de 240 de ouă numai pentru adulţi, caz în care ouăle se iau respectând schema de mai sus până în ziua 47 inclusiv, în ziua 48 se iau 4 ouă, iar în ziua 49 se iau 3 ouă , pentru ca în ziua 50 să se ia 2 ouă.
Recomandările medicale ale curei cu ouă de prepeliţă sunt următoarele :
- Cura de 120 de ouă este indicată pentru hipertensiune arterială, conjunctivite, urticarii, tuse convulsivă, catalizarea procesului de dezvoltare a copiilor, cu tot ceea ce implică acest proces ;
- Cura de 240 de ouă este indicată pentru TBC, afecţiuni hepatice, renale, diabet zahzrat, alergii, astm bronşic, anemie, impotenţă, gută, migrene, neurastenie, obezitate, colesterol, arteroscleroză, regenerarea sistemului nervos.
Ca mod de administrare, ouăle se iau crude, pe stomacul gol, înainte cu cel puţin 30 de minute de prima masă. Dacă nu se poate lua ca atare, oul se amestecă cu puţină miere de albine sau suc natural de fructe. În perioada de administrare a ouălor se recomandă a se renunţa la consumul de băuturi alcoolice